Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: DE

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Lakatos József fafaragó

4Lakatos József 1957-ben születetett, fafaragással gyermekkora óta foglalkozik. Elsősorban szobrokat készít. Műveinek témaválasztása változatos, alkotásainak nagyobb része valamilyen módon kapcsolódik a matyó-, a magyar- és a keresztény kultúrkörhöz. Dél-Borsod több településén is megtalálhatóak impozáns kültéri alkotásai és névadó szobrai. Aktív tagja a Matyó Népművészeti Egyesületnek. Immár 2007 óta rendre sikerrel szerepel a Magyar Kézművességért Alapítvány által évente meghirdetett Magyar Kézművesség és Betlehemi jászol pályázatokon. Az elmúlt években részt vett több más országos és regionális kiállításon is. Számos alkalommal volt díjazott. Alkotásai kilenc alkalommal kerültek bemutatásra a Vajdahunyad várban, háromszor a Budai várban, továbbá Kecskemét, Pécs, Visegrád, Eger és Balatonlelle különböző múzeumaiban is láthatóak voltak tematikus tárlatokon.

Művészi igényű faragványait térségünkben 2012-ben Mezőkeresztesen a Fa megmunkálók kiállításán és Szentistvánon a Kézművesek, népművészek Dél-Borsodban című tárlaton tekinthette meg az érdeklődő közönség. Utóbbi helyszínen egy évvel később nagyszabású egyéni kiállítást is rendezett. Térségi rendezvényeken felkérésre örömmel tart mesterség bemutatót.

Videó interjú - 1.rész

Videó interjú - 2.rész

Általános iskolák névadó szobrai:

Kazinczy Ferenc - Tibolddaróc
Kossuth Lajos - Mezőkeresztes
Szent István király - Szentistván

 

Kültéri alkotások:

Millenniumi kopjafa - Tibolddaróc
Pincemester - Cserépfalu
Mezőkeresztesi Csata Emlékműve - Mezőkeresztes
Turul szobor - Kisgyőr
2009 októberében két szobrát szentelték fel a Mezőkövesdi Szervita Imaházban

Elérhetőségek

Lakatos József fafaragó

Cím: 3441 Mezőkeresztes, Összekötő u.26.

Telefon: +3649/331-677; +3670/371-7011

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra