Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: DE

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Fügedi Mónika autodidakta festőművész

Csónak csendéletFügedi Mónika 1967-ben született Miskolcon és Sajóbábonyban nevelkedett. Szüleivel később Sajóládra, majd néhány éve Csincsére költöztek. Festményeit "Növi" név alatt készíti, amit az elhunyt öccse emlékére használ, ugyanis ő szólította így. Mónika tanárai már fiatal korban felfedezték rajztudását és képzőművészeti szakközépiskolába tanácsolták. Sajnos egy súlyos lemenetelű betegség miatt nem tudott jelen lenni a felvételin, így a sors megakadályozta abban, hogy szenvedélyének élhessen.

Karrierje nem bontakozhatott ki, amíg Mallorcára nem utazott. Itt talán a sziget varázslatos világa miatt úgy érezte, hogy ecsetet ragad és festeni kezd. Esélyt kapott az élettől, hogy megmutatkozzon, mint igazi művész. Nem nézett vissza, csak alkotott, munkáit kiállításokon és galériákban csodálhatták és vásárolhatták meg. Elbűvölte a fa természetessége és úgy gondolta, hogy a festményeit erre a csodálatos "lélegző"anyagra festi. Így kezdődött, hogy alkalmazni kezdte az úgynevezett "táblafestést", amihez kizárólag újra hasznosítható fát használ. Olajfestékkel kelti életre a természetet. Kedvenc témái: az állatok, a naplemente és a tánc megjelenítése.

Elérhetőségek

Fügedi Mónika autodidakta festőművész

Cím: Csincse

Telefon: -

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra