Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: DE

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Forgács-Ló Lovas Klub Egyesület, Mezőnyárád

Lovas hagyományok

A magyar ember ló iránti szeretete több évszázados múltjában gyökerezik. Lovas nemzet a magyar - tartja a mondás. A magyarság történetében ősidőktől fogva kulcsszerepet játszott a ló és a lovaglás. A nomád pásztorélet, a hosszú vándorlások és a honfoglalás utáni lovas életmód általánossá tette a ló sokoldalú használatát - az évszázadok során lovas nemzetté vált a magyar. Igazolja mindezt a lovak iránti hűség, a mélyen gyökerező lószeretet, és a lovassportok iránti érdeklődés. A magyar lovas tradíció kétségkívül jelentősen hozzájárult az egyetemes lovaskultúra gazdagításához. A lovakkal való kapcsolat jó lehetőséget nyújt minden korosztály számára a gondoskodás, a felelősségvállalás és környezettudatos magatartás kialakulására.

 

Forgács-Ló Lovas Klub Egyesület

1 A Forgács-Ló Lovas Klub Egyesület 2009 végén alakult meg Mezőnyárádon, a 2000-ben bejegyzett Nyárádi Lovas Klub utódszervezeteként. Egészségmegőrző, oktató, hagyományőrző és versenyszervező tevékenységet folytatunk. Célunk az, hogy a hobbilovaglás mellett a lovassportokat (díjugratás, díjlovaglás, military, lovastorna) is népszerűsítsük. Szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni és megkedveltetni azt az egyedi érzést, amit az ember csak a ló hátán érezhet. Az egyesület lovardája Mezőnyárád mellett található. Lovas túrákon való részvétellel lehetőséget kínálunk a térség természeti értékeinek megismerésére is.

 

Kapcsolattartó:
Hajnalné Sára Orsolya
Mobil: (06) 30/416-6196

Elérhetőségek

Forgács-Ló Lovas Klub Egyesület, Mezőnyárád

Cím: 3421 Mezőnyárád, Kossuth út 49.

Telefon: (06) 30/416-6196

Képgaléria

Vissza az előző oldalra