Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: DE

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Ferenczi Imréné hímző

4Ferenczi Imréné Mari néni 1936-ban született, a hímzés fortélyait 6-7 éves korában tanulta meg. Már akkoriban besegített édesanyjának a „zöldelésben” - leveleket és szárakat hímzett.  Saját elmondása szerint nincs a kézimunkának olyan ága, amivel ne foglalkozna örömmel. A kötés és a horgolás is igen kedves számára. Több mint 10 évig volt a Matyó Háziipari Szövetkezet tagja. Családjában generációról-generációra hagyományozódik e tevékenységek szeretete. Lánya és unokája is szívesen hímez szabadidejében.

Számos munkája zsűrizett, a minősítések tanúsága szerint hímzett tárgyai igen szép kivitelűek, motívumviláguk autentikus, a tervezést több esetben külön is méltatta a zsűri. Párnákat, futókat, asztalterítőket, kisebb alátéteket és könyvjelzőket készít. A szentistváni mellett a mezőkövesdi- és a tardi matyó hímzést, továbbá a kalocsait is magas színvonalon műveli.

 

Elérhetőségek

Ferenczi Imréné hímző

Cím: -

Telefon: +3670/282-4290

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra