Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: DE

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Erős Jánosné Izabella cukortorta készítő, Sajószöged

9Erős Jánosné Izabella, vagy ahogyan a sajószögediek leginkább ismerik, Izolda immár több mint 30 esztendeje foglalkozik cukortorta készítéssel. Fiatalon nagynénjétől tanulta meg a tevékenység fortélyait, majd a későbbiekben autodidakta módon fejlesztette tudását igen magas szintre. Cukortortáinak témavilága rendkívül változatos. Elkészült munkái egytől-egyig páratlan kézügyességének és gazdag fantáziájának ékes bizonyítékai. Leggyakrabban különböző alkalmakra, jeles eseményekre (pl.: esküvő, legény- és leánybúcsú, születésnap, házassági évforduló, falunap...) készít cukortortákat. Ilyenkor rendszerint a megrendelő alapötletét gondolja tovább és álmodja meg az alkalomhoz leginkább illő formát és díszítést.

Kimagasló színvonalú tevékenysége országosan is elismert: szakmai találkozókon, versenyeken számos alkalommal volt díjazott az elmúlt években. A Magyar Grillázs Szövetség egyik legaktívabb tagja, s a szövetség által szervezett rendezvények (pl.: Grillázs Majális Verseny és Vásár) állandó résztvevője. Ezek mellett számos más gasztronómiai jellegű rendezvényen (pl.: Diófesztivál Milotán; Göndöcs Benedek Országos Gasztronómiai Emlékverseny Gyulán; Pörkölttorta Készítők Találkozója Jászteleken; Tiszacsegei Halászlé Fesztivál; Kárpát-medencei Grillázstorta Készítők Versenye Tápióbicskén...) sikerrel szerepelt cukortortáival. Egy alkalommal Budapesten, a BNV területén megrendezett LEADER EXPO-n is bemutatkozott a Dél-borsodi LEADER Egyesület égisze alatt.

Sajósenyén az Együtt-Egymásért Fogyatékkal Élők Fesztiválján szokott részt venni munkáival, ahol bemutatót is tart. A bevételt rendre a Fészek Fogyatékosok Református Ápoló-Gondozó Otthona részére ajánlja fel. Autista kislánya két évvel ezelőtt bekövetkezett haláláig hosszú időn keresztül támogatta a miskolci Autista Alapítvány jótékonysági báljait is.

Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke felkérésére 2013 nyarán részt vett egy nagyszabású országos grillázskiállításon, amely a Lakitelki Népfőiskola keretében került megrendezésre.

Elérhetőségek

Erős Jánosné Izabella cukortorta készítő, Sajószöged

Cím: Sajószöged

Telefon: +3649/343-653; +3620/960-3813

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra